Najbolji INTERLIBER popusti: Kartonke

Psssst… “Djeco, laku noć!” zna gdje se kriju najbolji Interliber popusti! 🙂 Iza mene je višesatno istraživanje, na temelju kojeg ti mogu otkriti kako uloviti kvalitetne slikovnice po najpovoljnijim sajamskim cijenama. U ovom ću tekstu fokus staviti na kartonke za bebe, a uskoro ću pisati i o naslovima za stariju djecu.

Uz Interliber je Knjiga dostupna svima! 🙂

U tijeku je 43. međunarodni sajam knjige Interliber, a istovremeno se odvija i akcija “Knjiga svima i svuda”, što znači da se za vrijeme trajanja sajma, od 9. do 14.11.2021., na brojnim web shopovima nakladnika i u više od sto knjižara diljem Hrvatske može doći do naslova po sniženim cijenama.

Mnogi koriste ovakve prilike kako bi po povoljnijoj cijeni stvorili zalihu kvalitetnih poklona. Ako te čekaju brojni rođendani, babinje i sl., ovo je tvoje vrijeme! 😀

Slikovnice za bebe

Kao što sam već mnogo puta pisala ovdje na blogu, ali i na Instagram profilu @djecolakunoc.com.hr i u našoj Facebook grupi “Slikovnice – preporuke i popusti”, čitanje djeci odmalena smatram vrlo važnim za njihov ukupan razvoj.

Osim samog čitanja, uvijek naglašavam i važnost onoga što čitamo. Nisu sve slikovnice kvalitetne, o čemu sam više pisala ovdje.

Važno je znati odabrati kvalitetnu slikovnicu prilagođenu dobi i razvoju djeteta. Kod djece do otprilike 1,5 godine bitno je da su naslovi prilagođeni mališanima svojom veličinom, teksturom te pogodnim omjerom kvalitetnih ilustracija i teksta.

Razumljivo, kvalitetne slikovnice su često skuplje od onih koje se to trude biti. 🙂 Zbog toga popusti uvijek dobro dođu!

Kartonke na popustu

Kartonke koje ću nabrojiti nisu jedine kvalitetne kartonke na tržištu, naravno. Ipak, ovdje ću popisati samo one koje držim zaista kvalitetnima, a trenutno su na dobrom popustu. 🙂

S obzirom na to da se radi o kartonkama manjih dimenzija, sve su pogodne već za prve trenutke čitanja bebama. Međutim, većina naslova o kojima ću pisati bit će privlačna mališanima sve do otprilike 3-4 godine!

S druge strane, neke su male kartonke ipak prilagođenije dječici od otprilike 2-4 godine, zbog čega ću takve navesti u nekom drugom popisu. 🙂

Podijelit ću naslove po nakladničkim kućama, uz napomene o cijeni dostave i sl.

Sve slikovnice koje ću ovdje navesti dostupne su i putem web shopova, no na Interliberu u Zagrebu sigurno je još šira ponuda.

ŠKOLSKA KNJIGA

Meni najdraže slikovnice namijenjene bebama najranije dobi zasigurno su predivni naslovi iz serije “Moje prvo” u izdanju Školske knjige.

S izraženim kontrastima, već od prvih tjedana potiču razvoj vida.

Paket “Moje prvo” sadrži šest slikovnica: “Moje prve boje”, “Moje prve životinje”, “Moje prve suprotnosti”, “Moji prvi oblici”, “Moji prvi brojevi” i “Moji prvi zvukovi”.

Trenutno cijeli paket ovdje (i na interliberskom štandu Školske knjige, kao i u njihovim knjižarama) možete kupiti za 129 kn umjesto za redovne 174 kn.

Cijena pojedinačnih slikovnica trenutno je 27 kn umjesto redovnih 29 kn pa se svakako više isplati kupiti cijeli paket. 😀

Dostava s web shopa Školske knjige besplatna je za narudžbe iznad 300 kn.

IBIS GRAFIKA

Uz Ibis grafiku svako dijete može zavoljeti čitanje! Njihov je opus toliko kvalitetan i raznovrstan da ljubitelje knjiga za djecu, poput mene, ostavlja bez daha. 🙂

U ponudi imaju brojne kartonske slikovnice s prozorčićima, kao i s mehanizmima povlačenja i okretanja. Takve su pričice potpuno prilagođene ručicama i ustima najmanjih mališana. 😀 Čak imaju nekoliko takvih na engleskom jeziku!

Dostava s web shopa Ibis grafike besplatna je za sve narudžbe iznad 250 kn za pošiljke unutar Hrvatske.

Priče iz Žirove šume

Ovdje ću posebno istaknuti novitete iz serije “Priče iz Žirove šume”, koje trenutno možeš naći po super cijeni od 50 kn umjesto redovnih 70 kn: “Mačkina kuharica” i “Vjeveričin snjegović”.

Stariji naslovi iz iste serije su također na popustu!

Sve “Priče iz Žirove šume” potraži ovdje.

Knjiga “gurni, povuci i odmakni”

Odlične male slikovnice za znatiželjne okice i spretne prstiće možete nabaviti za 60 kn umjesto za redovnih 80 kn!

Posebno ističem novitete “Grubzon” i “Grubzonovo dijete”, a sve ih možeš naći ovdje.

Knjiga “podigni – otklopi”

Spretni se prstići vježbaju i uz igru skrivanja i traženja u novitetima “Gdje li je Zog” i “Gdje li je Prutimir”, koje po cijeni od 60 kn umjesto redovnih 80 kn možeš pronaći ovdje.

Knjiga “dodirni me, osjeti me”

Ibis grafika pripremila je još jedan odličan novitet za najmlađe po super cijeni!

Kartonku “Grubzon – Dodirni me, osjeti me” ovdje možeš nabaviti za 60 kn umjesto za redovnih 90 kn.

Sve gore navedene slikovnice nastale su prema slikovnicama koje je napisala Julia Donaldson, a ilustrirao Axel Scheffler. Recenzije većine tih slikovnica možete pronaći na ovom blogu. 🙂

PLANET ZOE

Još jedna nakladnička kuća čiji me naslovi dosad nisu razočarali je Planet Zoe.

Imaju bogat izbor za bebe i starije mališane, ali i za roditelje i osobe koje rade s djecom.

Dostava s web shopa Planet Zoe besplatna je za iznos narudžbe od 135 kn naviše za pošiljke unutar Hrvatske.

Pino

Među slikovnicama za razvoj govora iz serijala “Pino” (Marta Galewska-Kustra, Joanna Klos) ističem male kartonke “Što radi Pino?” i “Pino: Igre gestama i glasovima”, koje su rijetko na popustu, a sad ih možeš nabaviti za 39,20 kn umjesto za 49 kn.

Uz navedene, ističem i veliku kartonku “Pino uči govoriti”, čija je cijena 108 kn umjesto redovnih 135 kn.

Sve “Pino” slikovnice možeš pronaći ovdje.

KU-KU! – slikovnice s ogledalom

Prekrasne kartonke sa skrivalicama i zrcalom oduševit će svaku bebu!

U ovoj su seriji izišli naslovi “Sunce”, “Mjesec”, “Medo” i “Jabuka”, a sad ih možeš nabaviti za 63,20 kn umjesto za 79 kn.

Sve Ku-ku! slikovnice (Ingela P. Arhenius, Camilla Reid) možeš naći ovdje.

Medo Bruno

Ove slikovnice s mnoštvom kotačića za pomicanje i mehanizama za izvlačenje izvrstan su alat za zabavan razvoj fine motorike.

Iz serijala “Medo Bruno” (Benji Davies) dostupne su sljedeće interaktivne pokretne slikovnice: “Vatrogasac”, “U raketi”, “Morsko blago”, “Pizza-majstor” i “Hitna pomoć”.

Za 63,20 kn umjesto za redovnih 79 kn pronađi ih ovdje.

DRAGI ZOO

Ova slikovnica, nastala prije gotovo 40 godina, oduševila je djecu diljem svijeta i postala istinski klasik. S razlogom! Iznimno zanimljiva i zabavna, nepogrešiv je poklon za mališane od otprilike 1-3 godine!

Vrhunsku slikovnicu “Dragi ZOO” (Rod Campbell) kupi za 55,20 kn umjesto za redovnih 69 kn – ovdje! 🙂

PLANETOPIJA

Planetopija ima super interliberske popuste i baš ih je šteta ne iskoristiti! Riječ je većinom o naslovima starima barem godinu dana, no kvaliteta ne stari! 🙂

Među brojnim njihovim vrhunskim slikovnicama našle su se i dvije velike kartonke koje su zanimljive i bebama i starijoj djeci!

Zbog prekrasnih kontrastnih ilustracija, bebe će obožavati “Boje” i “Brojeve” (Aino-Maija Metsola), koje će starija djeca još uvijek obožavati zbog mnoštva prozorčića i zanimljivog edukatvnog sadržaja.

Ove slikovnice trenutno su dostupne za 59 kn umjesto za redovnih 85 kn, a možeš ih naći ovdje.

Dostava s web shopa Planetopije besplatna je za narudžbe iznad 400 kn (ali ove knjige dostupne su po istim cijenama i na Hoću knjigu! 😉 ).

NERETVA

Naslovi Naklade Neretva stari su nekoliko godina, ali zato na super popustima!

KUKU TKO SAM?

Zanimljive slikovnice sa zagonetkama i skrivalicama u sklopu serije “Kuku tko sam?” (Maria Loretta Giraldo) oduševit će i male i velike mališane.

“Na nebu”, “Kuća mačića”, “Tko je u džungli?”, “Pogodi zadnji stih”, “U noći…kuku”, “Oči za mene”, “Kukuriku…tko ovdje živi?”, “Kuc…kuc…tko je ovdje?” – sve ove naslove iz serije “Kuku” možete naći za 23,61 kn umjesto za redovnih 59 kn ovdje.

I JOŠ…

Za kraj ću navesti još dvije meni drage slikovnice.

“Ljubimci mali, laka vam noć”

Naslov je ovo koji trenutno kod izdavača “Turistička naklada” možete nabaviti za 29,94 kn umjesto za redovnih 49,90 kn.

Na stranici izdavača za sve su naslove istaknute redovne cijene, no upisivanjem kupona “KNJIGASVIMA” na kraju kupnje ostvarujete popust od 40%!

“Prvih 100 životinja”

Knjiga koju je moj stariji sin obožavao kao beba, a sad se sviđa i malom braci. 🙂

Super su mi sve male kartonke s realnim prikazima, tj. fotografijama, životinja. Ako nađeš takve po super cijenama, samo naprijed! 😀

Ova kartonka izdavača “Mozaik knjiga” s fotografijama domaćih i divljih životinja trenutno je snižena s redovnih 49 kn na 40 kn. Nije puno, al čovika veseli! 😀

Sretno! 🙂

Nadam se da će ti ovaj popis poslužiti kao inspiracija!

Ako ti bude od koristi, slobodno podijeli svoje dojmove u našim grupicama ljubitelja slikovnica na društvenim mrežama. 🙂

Pozivam i sve one koji još nisu – pridruži nam se na Instagram profilu @djecolakunoc.com.hr i u Facebook grupi “Slikovnice – preporuke i popusti”!

Pozdrav svima i sretno našim novčanicima! 😀

Romana

P.S. Sve dosad objavljene preporuke kvalitetnih slikovnica možeš vidjeti ovdje.