KUTIJA KNJIGA IBIS GRAFIKE: Otvori knjigu, otvori vidike!

Što je bilo prije – kokoš ili jaje? Koga sam prije otkrila – Juliju Donaldson ili Ibis grafiku? Ova su dva pitanja za mene u istom rangu, a i odgovori su slični – nije važno, glavno da postoje! Baš kao i Kutija knjiga Ibis grafike…ali idemo redom! 🙂

Prvi susret s Ibis grafikom

Sjećam se da su Priče iz Pirove šume bile prve slikovnice koje sam naručila iz nakladničke kuće Ibis grafika. Toliko su oduševile i mog tada jednogodišnjaka i mene da sam započela s redovitim narudžbama.

priče iz žirove šume

Julia i Axel, vrhunski par 🙂

Lovila sam popuste i akcije te se veselila svakoj dostavi. 🙂 Malo-pomalo, Šimina je biblioteka postajala bogatija za gotovo sve prekrasne slikovnice Ibis grafike koje je napisala Julia Donaldson, a ilustrirao Axel Scheffler. Njih se dvoje zaista vrhunski nadopunjuju!

Mali majmun u velikoj brizi, Skučena kuća, Najotmjeniji div u gradu, Grubzon, Grubzonovo dijete, Mjesta ima na metli svima, Zog, Zog i leteći liječnici, Prutimir – to su samo neke od njihovih slikovnica koje obožavamo i o kojima sam detaljnije pisala na ovom blogu.

slikovnice Julije Donaldson

Sve bolja od bolje!

Ubrzo su me zaintrigirale i slikovnice Ibis grafike iz pera i kista drugih autora i ilustratora. Srećom! Oduševila sam se različitim stilovima, temama, likovima, poukama…

O nekim od tih slikovnica već sam pisala ovdje na blogu: Medvjedica Marta i šareni planinski čaj, Gospodin Mališkijević Malicki i kit, Kiosk, Tko je Antonio?, U blizini živi djevojčica, Drhturavi vitez, Uho

Riječ je o vrhunskim naslovima koje redovito čitamo!

slikovnice Ibis grafike
slikovnice ibis grafike
ibis grafika slikovnice

Ukratko, svaka slikovnica Ibis grafike koja nam je došla u ruke nadmašila je moja očekivanja te zaokupila i zadržala pažnju mog malog čitatelja, zbog čega bez zadrške svima preporučujem njihove naslove – svatko može naći nešto za sebe, odnosno za svoje najmlađe!

Volite iznenađenja?

Upravo zbog svega navedenog mirne duše mogu preporučiti i najnoviju poslasticu iz Ibis grafike – njihovu Kutiju knjiga!

“Book box” je popularan koncept koji u zadnje vrijeme nude brojne knjižare i izdavačke kuće.

Riječ je o knjiškim paketima iznenađenja koje možete kupiti jednokratno ili se pretplatiti na mjesečne/godišnje pošiljke.

Međutim, faktor iznenađenja zna biti dvosjekli mač, zbog čega i ja spadam među one koji bi se teško odlučili na davanje novca za knjige ili slikovnice koje mi se potencijalno neće svidjeti.

Uz Ibis grafiku nema negativnih iznenađenja!

Uzimajući u obzir dosadašnje iskustvo s naslovima Ibis grafike, njihova kutija iznenađenja jedina je na koju bih pristala.

Uz to što njihova iznenađenja bez sumnje obuhvaćaju kvalitetne naslove (jer i objavljuju samo takve zahvaljujući suradnji s vrhunskim europskim autorima), kreiranju svakog paketa pristupaju individualno te personaliziraju pošiljku na temelju upitnika koji ispunite prilikom narudžbe.

Želite znati više?

Kutija knjiga Ibis grafike namijenjena je čitateljima do 10 godina.

Možete se odlučiti na Veliku kutiju (sadrži dvije slikovnice) ili Malu kutiju (sadrži jednu slikovnicu).

Izvrsno je što, ukoliko već imate slikovnicu koju dobijete, istu možete zamijeniti za neki od ostalih naslova Ibis grafike.

Osim jednokratne kupnje, možete odabrati i opcije pretplate na 3 ili 6 mjeseci.

Svaka kutija sadrži jednu ili dvije izvrsne knjige, zadatke i aktivnosti povezane uz knjigu, personalizirano pismo, originalne poklone i dodatna iznenađenja.

Pretplatnici dobivaju i dodatne pogodnosti poput gratis dnevnika čitanja (koji se u slobodnoj prodaji može nabaviti po cijeni od 99 kn), kodova za popuste i mogućnosti sudjelovanja u nagradnim igrama.

Važno je istaknuti kako je vrijednost Kutije knjiga veća od cijene iste!

Isto tako, neki od sadržaja Kutije neće biti dostupni u slobodnoj prodaji, a poštarina je uključena u cijenu!

Kako kupiti Kutiju knjiga?

Sve informacije vezane za kutiju knjiga možete pronaći na www.kutijaknjiga.hr ili na službenoj web stranici Ibis grafike www.ibis-grafika.hr.

Narudžbu možete izvršiti ovdje, nakon čega ćete biti preusmjereni na stranice Ibis grafike (web dućan), gdje ćete završiti narudžbu.

Unboxing 😀

Ovim putem zahvaljujem divnim ljudima iz Ibis grafike koji su prepoznali moju ljubav prema poticanju čitanja i nedugo nakon pokretanja ovog bloga bili prvi koji su mi ponudili suradnju, koja i danas traje.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji, na našu je adresu stigao recenzentski primjerak Kutije knjiga, koji je bio pun pogodak, a na kojem srdačno zahvaljujem!

Šime i ja smo se oduševili sadržajem Kutije, koji se ponešto razlikovao od onih standardnih narudžbi upravo zato što brojne nove naslove već imamo, no brojne travanjske Kutije krile su sljedeće poslastice:

– slikovnica “Mjesec i ja” (tekst i ilustracije Andreja Peklar, prijevod Krešimir Krnic)
– slikovnica “Vera i Srećkomeđubuhama” (tekst Davorka Premec, ilustracije Vanda Čižmek)
– kreativni listići vezani za dobivene slikovnice
– dnevnik čitanja
– privjesak-plišana igračkica Grubzon
– čokoladne mandolice od jabuka i tamne čokolade, obogaćene komadićima badema i limunom
kutija knjiga ibis grafike

Obje slikovnice koje smo dobili govore o strahu i već su nam tjednima na repertoaru, tako da ću uskoro detaljnije pisati o njima. A dodatni sadržaj? Ne moram valjda ni govoriti o oduševljenju koje su izazvali! 🙂

Sigurna sam da će i vaši mališani biti oduševljeni ukoliko se odlučite na kupnju, odnosno pretplatu (link za narudžbu pronađite ovdje)! Svakako javite dojmove!

P.S. Ako već niste, priključite se #djecolakunoc zajednici ljubitelja slikovnica i poticanja čitanja na Instagramu i Facebooku!